Nieuws
Illegale stort asfaltgranulaat in Vlietland

Comol5, de bouwcombinatie voor de RijnlandRoute, heeft zich met twee andere bedrijven schuldig gemaakt aan een illegale stort van asfaltgranulaat in natuur- en recreatiegebied Vlietland. In kort geding heeft de Haagse rechter Comol5 nu opgedragen het spul voor 31 oktober weg te halen. Voor elke dag dat het er langer ligt moet 5000 euro boete betaald worden.

In mei werd Recreatiecentrum Vlietland zijdens de provincie Zuid-Holland benaderd met de vraag of Comol5 tijdelijk bouwmateriaal kon opslaan op het parkeerterrein Weegbree. Daarop ontstond een mailwisseling tussen de directie van het Recreatiecentrum en Comol5 over de voorwaarden waaronder dit zou kunnen.

Zonder overeenkomst startten Comol5, Mobilis en Vinci construction grands projects op 3 juni met de storting van het granulaat op de parkeerplaats alsmede om het grasland daar om heen en tussen de bomen. Op een drietal sommaties van het Recreatiecentrum om daarmee te stoppen werd niet gereageerd. Op 22 juli werd het Recreatiecentrum schriftelijk meegedeeld dat er volgens Comol5 wel degelijk een overeenkomst was over de stort.

De Haagse rechter heeft Comol5 en de twee andere bedrijven nu terecht gewezen. Het Recreatiecentrum vreest dat de stort ook tot bodemvervuiling leidt hetgeen een probleem kan vormen voor de toekomstige bouw van recreatiewoningen in het gebied. (illustratieve foto Baars recycling)

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter