Activiteiten
Theaters kunnen door draaien

Theater Ludens in Voorburg en het Veur Theater in Leidschendam hoeven het aantal bezoekers niet te beperken tot 30 per voorstelling. De theaters hebben van de veiligheidsregio ontheffing van die maatregel gekregen op grond van het veiligheidsprotocol dat het theater al enige maanden hanteert. Op grond van de ontheffing gaan de geplande voorstellingen gewoon door, met in acht neming van een 1,5 meter afstand tussen de individuele bezoekers van een voorstelling.

Het kabinet maakte afgelopen maandag bekend dat het maximale aantal mensen in binnenruimten gesteld werd op 30 vanwege het stijgende aantal coronabesmettingen. Die maatregel geldt voorlopig voor drie weken.

In een brief aan de gemeenteraad stelt burgemeester Klaas Tigelaar dat de ontheffing voor beide theaters alleen geldt voor culturele activiteiten. Bovendien moeten de theaters werken met een online kaartverkoopsysteem: reserveren, placeren en registreren is verplicht. Er zal op basis van het zaaloppervlak worden bekeken wat het maximum aantal bezoekers voor de instelling is, waarbij er nooit meer dan 250 personen per programma aanwezig mogen zijn.