Nieuws
GBLV wil deze maand beslissing over extra Vlietbrug

‘Stop het brugdrama’; dat roept de lokale partij GBLV. De oppositiepartij is van mening dat de besluitvorming over een extra Vlietbrug bij Klein Plaspoelpolder in Leidschendam zich te lang blijft voortslepen. B&W vragen nu nog eens 850.000 euro voor extra onderzoek naar de eventuele komst van de extra brug, daar waar er al 881.000 euro aan onderzoek is besteed. Voor GBLV is het, nadat verantwoordelijk wethouder Juliette Bouw een besluit al twee keer eerder uitstelde, genoeg.  De gemeenteraad moet zich deze maand eerst maar eens uitspreken of de brug er wel of niet moet komen.

Gemeenteraadslid Marien van Wijk: ,,Alle onderzoeken die zijn uitgevoerd wijzen in dezelfde richting: een extra brug geeft beperkt verlichting op de andere bruggen, zal het verkeersprobleem Damcentrum niet oplossen, is duur, trekt extra verkeer aan waarmee de leefbaarheid voor andere wijken verslechterd en er zal een vorm van selectieve toegang noodzakelijk zijn. Het is dan financieel onverantwoord om het brugdrama verder te rekken met wéér een onderzoek. Er ligt al drie jaar een pakket aan maatregelen op de plank om het verkeer in Leidschendam-Centrum beter te reguleren. Dit kan per direct toegepast worden en is vele malen goedkoper dan een brug waarvoor naast miljoenen aan onderzoekkosten ook nog eens ruim 21 miljoen euro voor de bouw moet worden uitgetrokken.”

Zijn collega gemeenteraadslid Hans Peter Klazenga vult aan: ,,Wat ik vooral proef is dat zowel de inwoners als de ondernemers duidelijkheid willen. Niet maar blijven doorschuiven van een besluit. Genoeg is genoeg. Vandaar dat GBLV/Gemeentebelangen in de eerstvolgende raadsvergadering twee amendementen zal indienen. In het eerste amendement zullen wij voorstellen dat er géén extra brug komt. In het tweede amendement stellen wij voor dat de reservering van de grond voor het brugtracé in Klein Plaspoelpolder onomkeerbaar komt te vervallen. Ook in de toekomst kan er dan op die locatie geen brug komen. Daarmee kan dit dossier voor eens en altijd worden afgesloten.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter