Activiteiten
Aangepast programma cursussen in Agora

Binnenkort (start 12 oktober) gaan er twee bijzonder interessante cursussen van start in cultureel centrum Agora. De cursussen worden (corona-proof, ruime stoelopstelling, maximum aantal deelnemers) gegeven door een eerstegraads lesbevoegde kunsthistorica met meer dan 30 jaar cursuservaring. Aan de hand van keynote presentaties gaat de kunst leven. Voorkennis en aanschaf van studiemateriaal is niet noodzakelijk, er worden samenvattingen uitgereikt.

De cursus Grand Tour; reizen in de 18e eeuw,  start op maandagmiddag 12 oktober 2020 en bestaat uit 6 bijeenkomsten, kosten € 90,—. Er zijn nu twee parallelle groepen op maandagmiddag, van 12.30 tot 14.15 uur  of van 15.00 tot1 6.45 uur. De cursus wordt gegeven op  12 oktober; 2, 16, 23 en 30 november en 7 december. Voor beide tijdstippen zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

In de 18e eeuw was het gebruikelijk voor met name jonge Engelse aristocraten een, meestal langdurige, reis naar het continent te ondernemen. Steden in Italië waren favoriet. Een van de beweegredenen om de Grand Tour te ondernemen was het aanschaffen van kunst voor het landhuis in Engeland. Maar wat waren de verdere beweegredenen? Hoe reisde men in de 18e eeuw, welke route was gangbaar, waar logeerde men, welke steden bezocht men? Welke problemen waren er onderweg? Welke kunstwerken bewonderde men het meest en wat kocht men allemaal aan onderweg. Vragen die in deze 6 bijeenkomsten beantwoord gaan worden.

Voor informatie en aanmelding bij de docente lucyhovinga@kpnplanet.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter