Nieuws
Communicatieplatform voor ondernemers

De gemeente wil een breed communicatieplatform voor ondernemers lanceren, genaamd Chainels. Op die manier moet op een laagdrempelige manier de communicatie en samenwerking tussen ondernemers onderling en tussen gemeente en ondernemers vorm geven. Aan de lancering ervan wordt achter de schermen al gewerkt. B&W willen nog dit jaar met nadere berichten over Chainels komen.

Chainels profileert zich als een pocket-sized community tool. ‘Wij bouwen toekomstbestendige communities voor ondernemers in winkelgebieden, kantoorgebouwen en bedrijventerreinen’, aldus het Rotterdamse bedrijf. Maak je klaar voor het nieuwe normaal. Het coronavirus raakt ons allemaal. Nu we ons voorbereiden op een samenleving na de coronacrisis, is communicatie en transparant samenwerken belangrijker dan ooit tevoren’.

De gemeente is inmiddels ook gestart met de voorbereiding voor een nieuwe ruimtelijk economische visie waarin de koers voor de lokale economie wordt uitgezet tot 2030. Inclusief doelen inzake werkgelegenheidsgroei en versterking van de voornaamste sectoren. De lokale ondernemers worden daarbij betrokken. Eerste gesprekken met MKB-LV hebben al plaats gehad.