Nieuws
Winst Cartouche heren; gelijk spel dames

De mannen van Cartouche speelden tegen Qui Vive, de nummer 12 uit de competitie. De ploeg spelend op sportpark de Kwakel wist tot op heden nog geen punten te winnen in de promotieklasse, kansen voor Cartouche om de nederlaag van vorige week weg te poetsen. Cartouche schoot uit de startblokken en hadden al na 10 minuten een 0-2 voorsprong te pakken. Al na 5 minuten speelde Matthijs van Aken twee splijtende passes die werden verzilverd tot doelpunten door Timmo Kranstauber en Pepijn Smit.

De wedstrijd werd vervolgens voornamelijk gedomineerd door balbezit en frivoliteit van de ploeg uit Voorburg en dat resulteerde ook in de 2e goal voor Timmo Kranstauber, ditmaal uit een strafcorner.

Na de rust nam Cartouche wederom de leiding over het veldspel, na het 3e kwart met kansen en strafcorners bleef de stand steken op 0 – 3. Ondanks het aandringen van Cartouche kreeg Qui Vive in het 4e kwart toch een strafcorner die van richting werd veranderd en zo de tussenstand op 1 – 3 bracht. Het slotakkoord was voor Cartouche, die door een goal van Yorick van der Vis de eindstand van 1 – 4 op het scorebord zette. De formatie uit Voorburg heeft hierdoor hun tweede winstpartij te pakken en maken zich op voor een topwedstrijd tegen koploper SCHC.

Cartouche dames 1 moest aantreden tegen Almere. Afgelopen seizoen resulteerde dit twee keer in een gelijkspel, dus werd het tijd om drie punten binnen te slepen. Eén van de speelsters doet verslag: ,,Na een goede trainingsweek hadden wij hier met zijn alle volle vertrouwen in. Tijdens de voorbespreking maakte wij elkaar scherp en gingen wij met focus het veld op. We begonnen fel aan de wedstrijd en gaven goede druk. Na een goede actie van Emily in de cirkel kregen wij een strafcorner mee. Alina sleepte de bal op de plank, dus stonden wij 1-0 voor.”

,,Net voor het einde van de 1e helft kregen wij nog drie strafcorners tegen, maar deze gingen er niet in doordat Maureen alle ballen eruit liep. Zo gingen wij met een goed gevoel de 2e helft in. Na wat kansen die Almere kreeg, maar er niet ingingen werd het nog erg spannend. Wij probeerde er nog 2-0 van te maken, maar dit lukte helaas niet. De laatste vijf minuten van de wedstrijd stonden wij helaas met 10 man, dus moesten wij met zijn alle extra hard werken om de winst binnen te slepen. Helaas belandde de bal de laatste minuut in onze cirkel, waarna Almere deze erin tipte…1-1. Deze week gaan wij weer hard trainen om aanstaande zondag wel 3 punten binnen te slepen thuis tegen Ring Pass.”