Nieuws
Zorg en welzijn wil sensitiever voor regenboogouderen zijn

,,We moeten sensitiever voor regenboogouderen zijn.” Dat zeggen de mensen van de diverse zorg- en welzijnsorganisaties die hebben meegedaan aan de training ‘Sensitief voor regenboogouderen.’ Deze is  gegeven in wijkcentrum de Groene Loper in Voorburg. Deze training werd door Woej en COC Haaglanden in samenwerking met de gemeente uitgevoerd.

De deelnemers waren enthousiast over de training. Zo vertelde Femke Janssen, sociaal werker samenlevingsopbouw bij Woej dat ze deze training toch weer een eye-opener vond. Zij sloot aan vanuit het welzijn. Marloes Plomp, POH-GGZ bij huisartsen praktijk Overman sloot aan vanuit de zorg. Ze gaf aan dat het goed is om je er als hulpverlener bewust van te zijn hoeveel lhbtqi+ mensen er om je heen zijn en te weten hoe een gesprek hierover te starten.

LHBTQI+ staat voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender-en intersekse personen, queer en alle mensen die niet heteroseksueel zijn en zich niet thuis voelen in de hokjes ‘man’ of ‘vrouw’. Vaak wordt hier de term ‘Regenboog’ aangehangen. Bent u zelf een regenboogouder? Heeft u vragen of behoefte aan een goed gesprek? Kijk dan op www.cochaaglanden.nl 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter