Nieuws
Claim GroenLinks over sociale woningbouw onjuist

GroenLinks, de nieuwe coalitiepartij, heeft ten onrechte doen voorkomen dat er door hun toedoen minstens 30 procent sociale woningbouw komt op het terrein van het Landal-kantoor, Klein Plaspoelpolder. Dat blijkt uit antwoorden van wethouder Astrid van Eekelen op vragen van D66-gemeenteraadslid Peter van Dolen.

Op 22 september maakten B&W via een persbericht de 30 procent bekend. Diezelfde avond gebruikte GroenLinks-gemeenteraadslid Natalie Reijnders het stuk om zich te verweren tegen verwijten dat GroenLinks na toetreding tot de coalitie de eis dat er minstens 30 procent sociale woningbouw moest zitten in nieuwbouwprojecten, had laten vallen. ‘Er komt nog veel moois aan’, aldus het raadslid met het persbericht in de hand.

Van Eekelen erkent dat de betrokken stukken al op 8 september bij de gemeenteraad lagen, drie dagen nadat GroenLinks bekend maakte tot de coalitie toe te treden. ‘GroenLinks is niet betrokken geweest bij het document dat op 8 september naar de gemeenteraad is gestuurd’, aldus Van Eekelen. Op de vraag hoe GroenLinks dan kan stellen dat een en ander door hun inbreng mogelijk is gemaakt antwoordt de wethouder: ‘Deze vraag kan alleen de fractie van GroenLinks beantwoorden’.

Het persbericht werd op de 22ste de wereld ingestuurd ‘omdat er binnen de nieuwe coalitie is afgesproken om ontwikkelingen op het gebied van woningbouw meer zichtbaar te maken’, meldt de wethouder verder. Om hoeveel woningen het gaat zegt ze niet te weten aangezien nog niet vast staat hoeveel woningen er in totaal op het Landal-terrein komen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter