Nieuws
Bezwaren ‘verkamering’ historische villa afgewezen

De ombouw van de uit 1892 daterende villa Laan van Nieuw Oosteinde 21A in Voorburg tot acht appartementen, kan doorgaan. De zeven bezwaarschriften die er tegen waren ingediend zijn door de gemeente allen als ongegrond afgewezen.

,,Het gaat gewoon door. Het is vechten tegen de bierkaai’’, aldus mevrouw M. Kroeze-Fick, één van de bezwaarmakers. Zij toonde aan dat er in het bouwplan een fout zit aangezien een uitbouw aan de zijkant niet drie meter uit het front van het pand staat, zoals formeel zou moeten. Daarnaast gaf zij onder andere aan dat op grond van bestaande normen er minstens 12 parkeerplaatsen bij het pand moesten komen na de verbouwing. Het worden er maar drie.

,,Het probleem is dat je bouwplannen pas kunt inzien nadat er een omgevingsvergunning door de gemeente is afgegeven. Een tegenplan kun je dus niet tijdig maken. Je loopt zo altijd achter de feiten aan’’, aldus mevrouw Kroeze-Fick.

Zij wijst verder met de beschuldigende vinger naar de juriste van de gemeente, mevrouw V.. Die benaderde de bezwaarmakers met de vraag of zij hen in contact kon brengen met de ontwikkelaar De Vuijst Vastgoed. ,,Ik weet dat één bezwaarmaker nadat hij had ingestemd met dat contact zijn bezwaar in trok. Een ander kreeg een parkeerplaats aangeboden. Het is gewoon intimidatie. Omkoperij.’’

In de procedure gaf de ontwikkelaar te kennen dat de appartementen bedoeld zijn voor alleenstaanden uit Den Haag.

De werkzaamheden aan Laan van Nieuw Oosteinde liggen al geruime tijd stil. Aangezien de ramen uit het gebouw zijn gehaald hebben wind en regen vrij spel. De eigenaar van Laan van Nieuw Oosteinde 23 heeft ankers moeten laten aanbrengen omdat het gebouw – 21A en 23 zijn aan elkaar gebouwd – ‘beweegt’. Hij is bang voor instorting.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter