Nieuws
Plan parkeerterrein Venestraat Leidschendam rond

B&W willen 1,4 miljoen euro investeren in de aanleg van een parkeerterrein achter de Venestraat/Leidsekade in Leidschendam-Centrum. Het terrein is goed voor 63 auto’s. De aanleg kan medio 2021 starten.

Dat heeft wethouder Jan-Willem Rouwendal de gemeenteraad bericht. Om de verkeersstromen naar en van het terrein in goede banen te leiden zijn ingrijpende verkeersmaatregelen nodig:

– Toegang via Jagerstraat en Toevluchtspad (nu voet- en fietspad),

– Toegang voor omwonenden via een ingang naast Leidsekade 6,

– Rijrichting in Venestraat wordt tussen de Jagerstraat en de Leidsekade omgedraaid; alleen rijden richting Vliet,

– De noordelijke Sluisbrug wordt afgesloten voor alle autoverkeer,

– Het Sluisplein gaat dicht voor auto’s tussen 1 april en 31 oktober behalve tussen 7 en 11 uur,

– De uitgang van het parkeerterrein komt aan het Toevluchtspad/De Tol,

– Bij het Integraal kindcentrum De Tol komt een kiss&ride zone, alsmede een keerlus met parkeerplaatsen. Dit alles ten behoeve van de verkeersveiligheid,

– De houten brug in het Toevluchtspad wordt een autobrug.

Op het parkeerterrein komt een flat te staan met 12 appartementen. Voor de bewoners worden 12 parkeerplaatsen gereserveerd. De bouw, een project van Waterland Real Estate, start medio 2021. Waterland Real Estate verzorgt nog dit jaar de renovatie en gedeeltelijke nieuwbouw van Leidsekade 9 en 10. Begin komend jaar gebeurt datzelfde bij Leidsekade 6, 7 en 8.

Wethouder Rouwendal geeft aan bereid te zijn om via De Tol ook nog een toegang tot het parkeerterrein te realiseren, ook al is dat op grond van gedaan onderzoek eigenlijk niet nodig. Oorspronkelijk zouden er 70 parkeerplaatsen komen. Daar is vanwege de ruimtelijke indeling van afgeweken, aldus de wethouder.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter