Nieuws
Meer actie nodig tegen luchtvervuiling

B&W moeten meer gaan doen tegen luchtvervuiling. Daar verplicht het door de gemeente getekende Schone Luchtakkoord toe. De doelstellingen die daar in staat gaan verder dan het Actieplan luchtkwaliteit dat B&W tot nu toe hanteren. Deze mening is PvdA-fractieleider Jochem Streefkerk toegegaan. Hij heeft vragen aan B&W gesteld. Hij wil weten wat B&W concreet gaan doen inzake de luchtvervuiling.

Streefkerk vraagt hoe de luchtkwaliteit zich in 2019 en 2020, mede met het oog op de coronacrisis, heeft ontwikkeld. Voorts wil hij horen welke acties B&W ondernemen om houtstook, een belangrijke bron van luchtvervuiling, te ontmoedigen. Hij stelt voor subsidie te gaan geven aan inwoners die hun open haart opdoeken.

De PvdA’er wijst verder op luchtvervuiling door verkeer en wil weten wat B&W daaraan doen. Streefkerk vraagt naar een stimulans voor elektrische (deel)mobiliteit in Leidschendam-Voorburg.

Naar aanleiding van de openstelling van de Rotterdamsebaan vraagt Streefkerk naar de afspraken met Den Haag inzake monitoring van geluid en luchtkwaliteit. Beiden zouden moeten verbeteren, ook in Leidschendam-Voorburg. Mocht dat niet zo zijn, dan wil de PvdA’er horen hoe zulks bij Den Haag kan worden aangekaart en wat er dan gaat gebeuren.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter