Nieuws
U zegt het maar: De ene vergunning is de andere niet

De gemeente krijgt, zoals Vlietnieuws heeft bericht, een circulair ambachtscentrum: een veredelde kringloopwinkel. Met een opening door burgemeester Klaas Tigelaar.

Op vrijdag 2 oktober maakte de gemeente via de officiële kanalen bekend dat er een vergunning voor de vestiging aan De Star in Leidschendam was aangevraagd.

Op woensdag 7 oktober kondigde de gemeente de openingshandeling door de burgemeester aan. En wel op zaterdag 10 oktober. Vandaag dus.

Op diezelfde woensdag 7 oktober stond er in een lokale huis-aan-huis krant een advertentie van het ambachtscentrum. Inclusief de opening op zaterdag 10 oktober en kortingen voor de eerste klanten. Hetgeen tevens inhield dat het centrum al helemaal was ingericht.

Opvallende berichten. Er was immers nog helemaal geen vergunning door de gemeente afgegeven voor de vestiging. Zou de burgemeester dan een ‘illegale’ handeling gaan plegen?

Navraag bij de gemeente leerde dat de vergunning op vrijdag 9 oktober was afgegeven. Publicatiedatum nog onbekend.

Hoe het dan mogelijk was dat het Ambachtscentrum zelf op maandag 5 oktober al de advertentie over de opening opgaf bij de krant, en de burgemeester op 7 oktober bekend liet maken dat hij de opening deed zei een woordvoerder van B&W ‘niet te kunnen zeggen’. Echt geloofwaardig klonk dat niet.

GBLV-fractieleider Frank Rozenberg weet ondertussen wel raad met het geval. Hij twitterde: ‘Toch mooi dat de gemeente Leidschendam-Voorburg snel kan werken! Morgen 10 oktober opent burgemeester Klaas Tigelaar het circulaire ambachtscentrum. Vergunningaanvraag 29/9. Publicatie 2/10. Openingsadvertentie 7/10. Opening 10/10. Wat is uw ervaring met doorlooptijd vergunningen?’

Kennelijk is de ene vergunning de andere niet.

(naam inzender bij redactie bekend)

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter