Nieuws
Voederverbod kan niet

Het heeft geen zin om borden te gaan plaatsen die het voederen van dieren, en dan met name watervogels, verbieden omdat de Algemene plaatselijke verordening (apv) geen voederverbod kent. Dat hebben B&W het GBLV-gemeenteraadslid Bram van Popering laten weten in antwoorden op vragen over de bestrijding van ratten.

Volgens het raadslid draagt het voeren van watervogels ertoe bij dat de rattenpopulatie in stand blijft. Hij verwees naar Den Haag waar borden worden neergezet die het voeren van watervogels verbieden. Van Popering veronderstelde dat de gemeente die borden ook heeft maar ze niet plaatst omdat men een verbod niet kan handhaven.

‘Stadsbeheer beschikt over heel veel borden met betrekking tot het gebruik van de openbare ruimte waaronder ook borden om het voeren van dieren te ontmoedigen. Het plaatsen van verbodsborden heeft alleen zin als er ook daadwerkelijk op gehandhaafd kan worden. Handhaven kan alleen als er ook een voederverbod is opgenomen in de APV. Dit is in onze gemeente niet het geval’, luidt het antwoord.

B&W hebben overigens niet de moeite genomen de antwoorden officieel op gemeentelijk briefpapier en met ondertekening door de bevoegde wethouder, te leveren. In plaats daarvan is het originele briefpapier van GBLV gebruikt en is ondertekend met Bram van Popering. (foto verkeersbord.be)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter