Nieuws
Cartouche mannen en vrouwen verliezen

Cartouche heren 1 speelde tegen de koploper in de promotieklasse, SCHC. Waar de mannen van Cartouche vorige week uit de startblokken schoten hadden zij deze keer juist een erg matige start. Al snel in het eerste kwart kreeg Cartouche een ongelukkige corner tegen. Deze corner werd in eerste instantie gered door Christopher Combe maar uit de rebound konden de gasten uit Bilthoven alsnog de 0-1 op het scoreboard brengen.

Zowel het eerste als het tweede kwart waren het onrustig en had SCHC het betere van het spel, dit resulteerde ook in de 2e goal voor SCHC. Met een 0-2 ruststand moest de ploeg uit Voorburg alle zeilen bijzetten om een resultaat te behalen. Het 3e en 4e kwart waren daarna ook overduidelijk voor Cartouche maar resulteerde in te weinig kansen en doelpogingen. De 0-2 ruststand stond bij het laatste fluitsignaal dus ook nog op het scoreboard.

Ook de Cartouche dames lieten de punten liggen. Een verslag van een van de speelsters: ‘Om 12:45 was het zover een belangrijke wedstrijd tegen Ring Pass. Afgelopen week hebben we hard getraind en kwam zelfs Marcel Balkestein om ons de kneepjes van het verdedigen te leren. We gingen dan ook met vertrouwen de wedstrijd in. Het eerste kwart moesten we even wakker worden. Ring Pass kreeg al snel een grote kans Het tweede kwart zaten we beter in de wedstrijd, hier en daar kregen we wat kansen. Dit kwart ging het over en weer met het balbezit. Wij kregen wat kansen en Ring Pass ook. We gingen de rust in met een brilstand, 0-0.

We kwamen scherp uit de rustbespreking en waren gebrand om de 1-0 op het scorebord te zetten. Ring Pass begon ook scherp aan de tweede helft wat resulteerde tot een aantal strafcorners. Met een sleep zette Ring Pass de 0-1 op het scorebord. Na de 0-1 probeerde we het op te pakken, we kregen nog een strafcorner net voor de rust, alleen ging die er niet in.

Het laatste kwart hebben we een tandje erbij gezet en zijn we vol gaan drukken op Ring Pass. Dit resulteerde in een aantal strafcorners en kansen voor ons. Helaas gingen die er niet in. In de laatste minuut van de wedstrijd maakte Ring Pass de beslissende goal, 0-2. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en gaan de drie punten naar Ring Pass’. (foto’s Hein Athmer)