Nieuws
Mogelijk explosief ontdekt in hartje Voorburg

Gisteren aan het einde van de middag is er in de Sionstraat in Voorburg een ‘verdacht voorwerp’ gevonden in de voortuin van een woning aldaar. Het Team explosieven verkenning van het ministerie van Defensie heeft zich over het voorwerp ontfermd. Het is overgebracht naar het Nederlands forensisch instituut voor nader onderzoek. Of het om een explosief ging wilde de politie niet zeggen.

Volgens buurtbewoners woont in het huis waartoe de tuin behoorde de eigenaar van een auto die zondagnacht rond 04.15 uur afbrandde aan de Raadhuisstraat. Dat was om de hoek  van de Sionstraat. De wagen vloog in brand nadat er een zijruit was ingeslagen en er brandbare vloeistof naar binnen was gegooid. Daarmee onderscheidde deze autobrand zich van alle andere die zich sinds april in de gemeente voordeden. Daarbij werd steeds brand gesticht onder de motor, al dan niet met behulp van vuurwerk.

De politie onderzoekt de mogelijke relatie tussen de autobrand en de vondst van het verdachte voorwerp. Men is overigens ook op zoek naar getuigen van de autobrand. De Sionstraat was gisteren enige tijd hermetisch afgesloten. Dat gold ook voor de aansluiting Herenstraat/Sionstraat.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter