Nieuws
Regio Haaglanden sluit zich aan bij Nederland Rookvrij

GGD Haaglanden heeft zich met de gemeenten Den Haag, Delft, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar, Westland en Zoetermeer aangesloten bij het netwerk Nederland Rookvrij. Hiermee ondersteunt regio Haaglanden de Rookvrije Generatie en werkt aan een rookvrije omgeving.

Het doel van de coalitie is dat heel regio Haaglanden – GGD en de 9 gemeenten – zich inspant voor een Rookvrije Generatie. Regionaal zet GGD Haaglanden in op het verkrijgen van draagvlak, delen van informatie en uitwisselen van kennis. Er wordt informatie gedeeld via websites en nieuwsbrieven worden gestuurd naar gemeenten en ketenpartners. Daarnaast is beeldmateriaal  opgenomen dat wordt gebruikt voor het vergroten van draagvlak.

Elke gemeente wordt op maat ondersteund in beleidsvorming en bij het opstellen van uitvoeringsprogramma’s. Gemeenten investeren in lokale activiteiten zoals scholen ondersteunen met borden, sportverenigingen aansporen om zich in te spannen voor een rookvrije sportomgeving en aandacht vragen voor de campagne Stoptober.

De regio Haaglanden ondersteunt de Rookvrije Generatie. Roken is de belangrijkste vermijdbare oorzaak van ziekte en overlijden. In Nederland sterven elk jaar meer dan 20.000 mensen aan de gevolgen van roken en meeroken. Iedere week raken honderden kinderen verslaafd aan roken.  GGD Haaglanden en de 9 regiogemeenten willen bijdragen om dit te voorkomen door opgroeiende kinderen te beschermen.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter