Nieuws
Extra ambtenaren om mensen uit de bijstand te helpen

Het aantal inwoners met bijstandsuitkering is – zoals Vlietnieuws eerder al meldde –  in de eerste helft van 2020 gestegen met 81. De gemeente zet nu extra medewerkers in om meer mensen tegelijkertijd te helpen. Bij een vacature wordt minder gekeken naar iemands werkervaring, maar meer naar of iemand langere tijd aan het werk kan blijven. Wanneer nodig kan iemand een opleiding volgen om meer kans te maken op de baan. Zo kunnen mensen worden geplaatst in sectoren waar nog volop werk beschikbaar is, zoals in de zorg, ict en detailhandel. Het Werkgeverservicepunt van de gemeente kijkt samen met ondernemers en onderwijs naar of het aanbod van opleidingen past bij de vacatures die open staan.

De coronacrisis zorgt voor minder werk in de regio, waardoor mensen lastiger een baan kunnen vinden. Maar ondanks de stijging van het aantal mensen in de bijstand, zijn er het afgelopen half jaar ook 187 mensen uitgestroomd. Hiervan werden 140 mensen geplaatst op een baan. Wethouder Nadine Stemerdink: ,,Wij versterken als gemeente onze aanpak om deze inwoners te helpen. Naast extra medewerkers zetten we in op omscholing om mensen naar banen te begeleiden in sectoren waar werk beschikbaar is.”