Activiteiten
Geen Sint Maarten lampionoptocht

De Voorburgse Sint Maarten lampionoptocht die voor 11 november gepland was, gaat vanwege de coronamaatregelen dit jaar niet door. Dat heeft de organisatie bekend gemaakt. Het zou de 70ste optocht zijn geworden.

Honderden kinderen lopen normaliter met (groot)ouders mee met lampionnen begeleid door twee muziekkorpsen. Deze Voorburgse traditie is ter ere van de naamdag van Sint Maarten en het feit dat hij de patroon van Voorburg is. In Voorburg verwijst zijn naam naar onder andere Stichting Sint Martinus, de Sint Maartensschool, het Sint Maartenscollege, de Sint Martinuskerk aan het Oosteinde, de Oude Kerk, officieel Martinikerk aan de Herenstraat, Scouting Sint Maarten-Hildegard, Woningbouwvereniging Sint Martinus, Martinuslaan, verzorgingshuis De Mantel en De Panden (de panden van de mantel van Sint Maarten).

Meer informatie vindt u op www.sintmaartenlampionoptocht.nl Daar vindt u ook de Sint Maartensliederen met tekst en muziek, foto’s en films van de laatste jaren. ‘Hopelijk lukt het in de huiselijke sfeer toch het feest van Sint maarten te vieren’, aldus de organistoren. (foto Ot Douwes)