Nieuws
Sport zit klem

Een aantal sportverenigingen binnen de gemeente heeft behoefte aan meer ruimte. Die kan de gemeente hen echter niet bieden. Dat blijkt uit de Nota Capaciteit Buitensportaccommodaties 2020 die wethouder Nadine Stemerdink aan de gemeenteraad heeft gezonden.

Ruimtegebrek hebben nu Forum Sport (sportpark ‘t Loo Voorburg), VV Wilhelmus (sportpark Westvliet Voorburg) en hockeyvereniging Cartouche (sportpark Duivesteijn Leidschendam).

Cricketvereniging VCC heeft op sportpark Westvliet ook een probleem maar lost dit op door samenwerking met VV Wilhelmus en andere verenigingen. Rugbyvereniging VRC zit tijdelijk aan De Star in Leidschendam maar daar is vanaf 2022 woningbouw voorzien. De vereniging moet daar dan weg doch er is geen andere plek voor hen binnen de gemeente te vinden.

Honk- en softbalvereniging Catch kan op sportpark Westvliet nu nog uit de voeten maar bij groei niet meer. Plek voor een extra veld is daar niet.

Voor Forum Sport en Wilhelmus biedt spelen op zondag uitkomst, net als langer spelen in de avonduren (er is verlichting). Bij Cartouche zou alleen een volledige herinrichting van het sportpark een uitweg kunnen bieden. Alleen groeit de hockeysport dus dat is maar tijdelijk.

De wethouder ziet in de Vlietzoom, de strook tussen Vliet en A4, wel mogelijkheden maar daarover moet eerst met Den Haag (grondgebied van die gemeente) overeenstemming worden bereikt. Cartouche en VRC zouden zo geholpen kunnen worden.

Voetbalclubs RKAVV, SEV en Stompwijk’92 hebben genoeg ruimte net als VEO korfbal, EHC handbal, handbalvereniging Stompwijk’92, atletiekvereniging Sparta en de diverse tennisverenigingen.

Volleybalvereniging Velevo heeft de wens geuit een beachvolleybalveld te mogen krijgen. Daarvoor zijn drie plekken in het vizier: sportpark Duivesteijn, sportpark Westvliet en bij zwembad De Fluit in Leidschendam.