Nieuws
Woonlasten omhoog; hondenbelasting omlaag

De woonlasten stijgen komend jaar met 2,1 procent, maar de hondenbelasting gaat omlaag. Dat hebben B&W de gemeenteraad laten weten.

De jaarlijkse woonlasten stijgen voor een éénpersoons huishouden met met ruim 15 euro naar 743,28 euro. Voor een meerpersoonshuishouden is die stijging bijna 17 euro naar 808,20 euro.

Onder woonlasten vallen de onroerendzaak belasting voor de woning (OZB), riool- en afvalstoffenheffing. De rioolheffing gaat met 5,64 euro omhoog naar 180 euro; de afvalstoffenheffing gaat omhoog met gemiddeld 6,30 euro.

B&W verlagen de hondenbelasting voor de eerste hond met 6,48 euro, voor de tweede met 13,42 euro en voor nog meer honden met 17,37 euro. De verlaging kost de gemeente 30.000 euro op jaarbasis. Dat ‘gat’ wordt gedekt uit geld dat overblijft uit het stimuleren van het schoolzwemmen.

Al met al haalt de gemeente komend jaar 1,3 miljoen euro extra binnen door de hogere heffingen en belastingen. Daarbij is ook rekening gehouden met het kostendekkend maken van gemeentelijke leges.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter