Nieuws
Lintje voor mevrouw Margit van der Steen 

Burgemeester Klaas Tigelaar heeft een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan mevrouw M.W.F. van der Steen uit Voorburg. Margit van der Steen is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats in het gemeentehuis. Mevrouw Van der Steen zet zich al bijna 40 jaar lang nationaal en internationaal in voor gendergeschiedenis en de vertegenwoordiging van vrouwen, zowel op vrijwillige basis, als vanuit haar werk.

Zij was actief bij de Nederlandse Vrouwen Raad, fungeerde als directeur bij het Nederlands Genootschap voor Vrouwenstudies van de Universiteit van Utrecht, Nijmeegse Vrouwen Geschiedenis Groep, Nijmeegse Scholengroep Amnesty International, trad op als bestuurslid en voorzitter van de jubileumcommissie van het Haags Vrouwen Netwerk en als vertegenwoordiger van de Nederlandse Vrouwenorganisaties bij de Europese Vrouwen Lobby (EWL). In 2003 vertegenwoordigde zij de Nederlandse vrouwenorganisaties bij de Verenigde Naties, als lid van de Nederlandse delegatie bij de Jaarvergadering.

Daarnaast is zij managing director bij de Onderzoeksschool voor Politieke Geschiedenis en al vele jaren werkzaam als ZZP-er alwaar zij ook aan belangrijke projecten werkt aangaande gelijke rechten voor vrouwen, diversiteit en ouderenemancipatie. Regelmatig deelt zij haar kennis in vakwetenschappelijke- en historische tijdschriften en tijdens lezingen. (foto gemeente LV)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter