Nieuws
Sportnetwerkcafé inspireert ook digitaal

Ook het Sportnetwerkcafé van SenW beweegt met de huidige Corona maatregelen mee. Onlangs werd deze bijeenkomst voor bestuurders, vrijwilligers en trainers van verenigingen uit Leidschendam-Voorburg voor de eerste keer digitaal georganiseerd. Jan-Willem de Koning (Cartouche) heeft na de sessie ook genoeg inspiratie om mee terug te nemen naar zijn club: ,,Weer terug naar de basis: persoonlijk contact als werving blijft het meest succesvol.”

Er waren drie sessies om uit te kiezen: ‘Vrijwilligersmanagement’ door Evelyn van der Haar-Ozinga, ‘Trainen vanuit Pedagogisch Perspectief voor 6-12 jarigen’ door Wouter Schols en ‘Kansen voor 50+ Sport’ door Karin Pannekoek. In de presentaties werd antwoord gegeven op vragen als: Hoe kun je het vrijwilligersbeleid goed inrichten? Hoe zorg je voor meer sportplezier bij kinderen van 6 tot 12 jaar? Hoe kun je als vereniging een interessant aanbod organiseren voor de 50+ doelgroep?

SenW is blij dat ook digitaal het Sportnetwerkcafé enthousiast wordt ontvangen door de deelnemers. Ook Aart Berkhout (korfbal VEO) werd geïnspireerd: ,,Wij gaan als vereniging vaker ouderavonden organiseren.” (foto Chris Montgomery)