Nieuws
Leidschendamse huurders Wooninvest in het geweer

Huurders van woningen in de Nieuwstraat en Venestraat in Leidschendam, eigendom van woningcorporatie Wooninvest, eisen tegemoetkomingen van de verhuurder. Dit nu de sloop en nieuwbouw van 85 woningen gepland is.

De bewoners verkeren in grote onzekerheid over hun toekomst aldus Piet de Ruiter, leider van de lokale SP, die zich het lot van de mensen aantrekt. De coronacrisis doet daar nog eens een schep bovenop.

De bewoners hebben nu een aantal eisen geformuleerd: terugkeergarantie voor iedereen die dat wil; huurgewenning voor mensen met lage inkomens; niemand hoeft een kleinere woning te accepteren of genoegen te nemen met minder kamers; mensen die naar elders willen verhuizen krijgen een urgentieverklaring omdat zij door de sloop gedwongen zijn te verhuizen; gefaseerde sloop en geen onnodige verhuizingen; een schadeloosstelling 6253 euro voor elke huurder; voor ouderen moet er de mogelijkheid zijn om te verhuizen naar een aanleunwoning of zorgcomplex zo dicht mogelijk in de huurt; ouderen moeten verhuishulp krijgen; WoonInvest moet een eigen aanspreekpunt hebben in de wijk en elke stap goed met de huurders doorspreken.

WoonInvest heeft inmiddels toegezegd snel om de tafel te gaan met bewoners en met huurdersvereniging Respectus. De komende weken voert de SP nog een serie gesprekken met WoonInvest.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter