Nieuws
Gemeente zwijgt over incident met raadsleden

De gemeente zwijgt als het gaat om de weigering twee GBLV-gemeenteraadsleden toe te laten tot een ronde tafelgesprek over de bouwplannen voor landgoed Schakenbosch, afgelopen dinsdagavond. Het duo, Hans Peter Klazenga en Arnold Brans, wilde als toehoorder het gesprek bijwonen.

Gevraagd om een reactie op het gebeuren gaf het Raadhuis de volgende verklaring: ‘De gemeente geeft uitvoering aan het participatieproces zoals dat in september is afgesproken in de gemeenteraad. In het participatieproces over Schakenbosch zijn twee avonden georganiseerd waarvoor de initiatiefnemers, leden van de klankbordgroep en indieners van een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan zijn uitgenodigd om met elkaar in gesprek te gaan. Tijdens de eerste bijeenkomst hebben zij hun belangen geuit en zorgen gedeeld’.

‘Tijdens de tweede bijeenkomst gisteravond hebben de gemeente en de eigenaar van Schakenbosch hun visie toegelicht en was er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. Het was een bijeenkomst waar alleen genodigden aanwezig konden zijn. Aanstaande zaterdag is er een digitale informatiebijeenkomst waar iedereen inclusief raadsleden zich voor kunnen aanmelden. Tijdens deze bijeenkomst wordt terug gekoppeld wat tijdens de twee bijeenkomsten is besproken’.

Klazenga en Brans hadden zich vooraf aangemeld. Zij kregen echter te horen dat ze niet welkom waren. Brans werd zelf nog dinsdag in de loop van de dag benaderd door burgemeester Klaas Tigelaar met de mededeling dat het niet verstandig was naar de bijeenkomst te gaan.

Bij de deur werden ze door een topambtenaar van de gemeente tegen gehouden. Hen werd te verstaan gegeven dat het beraad, indien zij het toch wilden bijwonen, niet door zou gaan. Na een kwartier vertrokken de raadsleden. Arnold Brans noemde de gang van zaken ‘krankzinnig’, zijn collega Hans Peter Klazenga sprak over ‘het kapot maken van de democratie’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter