Activiteiten
Onzekerheid voor manege Hestar

Manege Hestar, Ruysdaellaan in Leidschendam, verkeert in onzekerheid over de toekomst. In augustus verlengde de gemeente het huurcontract voor het complex met maar drie maanden. Daarmee loopt het contract komende maand af. Waarom de gemeente dat deed is onduidelijk.

‘Wij hebben te maken met een periode van onzekerheid over de toekomstige huisvesting’, aldus bestuurslid Lisanne van der Veen. GBLV-gemeenteraadslid Monica Velù heeft B&W vragen gesteld over de situatie.

Naar verluidt zou de gemeente op zich wel bereid zijn het huurcontract met nog eens twee jaar te verlengen. Officieel weet Hestar echter van niets. ‘We hebben de gemeente gevraagd om op korte termijn met ons in overleg te gaan en we hopen dat dit leidt tot de door ons gewenste duidelijkheid op korte en lange termijn’, aldus mevrouw Van der Veen. Als die duidelijkheid er is kan Hestar ook weer gaan investeren in het onderhoud van het complex.

Hestar is een jeugdmanege waarbij alles in het teken staat van jeugdige ruiters en de pony’s die de manege bezit. De stichting die Hestar bestuurt werkt zonder winstoogmerk. Het plezier in de omgang met en het rijden op onze pony’s en paarden staat voorop. De animo is groot. Hestar heeft een wachtlijst voor kinderen die er willen rijden.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter