Nieuws
GBLV laat ‘rel’ rond raadsleden lopen

GBLV zal geen verdere actie ondernemen jegens B&W na het weigeren van de toegang van twee raadsleden van de partij bij een ronde tafelgesprek, vorige week, over het bouwplan voor landgoed Schakenbosch. ‘We zijn weer genoeg in het nieuws geweest en willen nu even rustig afwachten wat de volgende ontwikkelingen zijn’, aldus een betrokkene.

Gemeenteraadsleden Hans Peter Klazenga en Arnold Brans werden vorige week dinsdag geweerd bij een bijeenkomst over Schakenbosch. Het duo haalde vervolgens hard uit in de lokale media. Klazenga repte over het ‘kapot maken van de democratie’. Hij beschuldigde burgemeester Klaas Tigelaar ervan de hand te hebben gehad in de weigering hen toe te laten. Brans noemde het voorval ‘belachelijk’, ‘krankzinnig’ en ‘te gek voor woorden’.

Gisteren bleek dat de twee raadsleden inmiddels een gesprek hebben gehad met verantwoordelijk wethouder Jan-Willem Rouwendal over de gebeurtenis en het vervolgproces rond het bouwplan Schakenbosch. Wat daar exact besproken is, is echter niet bekend gemaakt. Afgelopen weekeinde overwoog de partij nog om de affaire morgen, woensdag, aan te kaarten bij een beraad van de gemeenteraad. Daarvan heeft men nu echter afgezien. Over de reden(en) daarvoor wordt gezwegen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter