Nieuws
Bijdrage Metropoolregio voor nieuwe zorg

Een pleister die bij diabetici het glucoseniveau kan meten of een beenband die mensen met Parkinson ondersteunt bij het lopen. Het zijn twee van de vier nieuwe innovaties die een voucher hebben ontvangen via het Innovatieprogramma Zorgtech van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). Met deze voucher kunnen de bedrijven een haalbaarheidsonderzoek of een proof of concept van hun product starten.

Om fieldlabs en ondernemers met innovatieve ideeën te ondersteunen hebben de 23 gemeenten Innovatieprogramma’s opgezet. In deze programma’s krijgen ondernemers de mogelijkheid om nieuwe producten te ontwikkelen en te testen in de fieldlabs. De MRDH werkt hierin samen met de provincie Zuid-Holland, InnovationQuarter en TNO.

Eerder ontvingen zes andere consortia al vouchers voor hun ideeën. De nu toegekende vouchers zijn voor oplossingen die patiënten meer regie geven op hun eigen gezondheid en behandelingen verplaatsen van zorg- naar de thuissituatie.  (Foto MRDH. De SenseGlove is één van de innovaties die een voucher heeft gekregen)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter