Nieuws
Burgemeester ‘verrast’ door nieuwe autobranden

Burgemeester Klaas Tigelaar is ‘verrast’ door de auto- en scooterbranden, deze week in de Leidschendamse wijk Prinsenhof. Volgens de burgemeester was het juist ‘relatief rustig’ in de wijk, was er geen aanleiding voor de branden en is de jeugd van de wijk niet meer zichtbaar op straat.

Gisteravond rond 23.00 uur was het weer raak. Op de Spechtlaan stond een auto in brand. Het voertuig liep forse schade op. In de buurt vond de politie een fles waar brandbare vloeistof in had gezeten. De Spechtlaan ligt in de wijk De Zijde op de rand van Prinsenhof laagbouw.

De branden kwamen aan de orde tijdens een kort debat in de gemeenteraad, aangevraagd door CDA-raadslid Gijs Dupont. Volgens de burgemeester loopt het onderzoek naar de dader of daders op hoog toeren. Hij erkende wel dat eerder dit jaar tegen raddraaiers uitgesproken gebiedsverboden inmiddels zijn verlopen en betrokkenen zich dus weer vrij kunnen bewegen.

Wat er nu verder aan actie wordt ondernomen wilde de burgemeester niet zeggen. Daarover is overleg gaande met politie en justitie. Wel is het zo dat de capaciteit van politie en gemeentelijke handhavers onder druk staat, mede door de coronacrisis. Tigelaar gaf te kennen zijn hart vast te houden voor de jaarwisseling. Hij verwees daarbij ook naar onrust die ‘helaas’ nu ook al in de buurgemeenten van Leidschendam-Voorburg is ontstaan. ‘De komende weken zullen heel andere beelden te zien geven’, zo voorspelde de burgemeester. (illustratieve foto)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter