Nieuws
Kwart landgoed Schakenbosch dicht

Een kwart van landgoed Schakenbosch zal in de toekomst niet meer vrij toegankelijk zijn vanwege woningbouw, privégrond bij de woningen en andere ingrepen. Dat hebben vertegenwoordigers van ontwikkelaar Schakenbosch b.v. en de gemeente gezegd tijdens een ronde tafelgesprek over de plannen voor het landgoed.

Zoals bekend zouden er op het landgoed 325 woningen moeten komen, de helft daarvan gestapeld. Volgens de ontwikkelaar komen er woningen voor verschillende leeftijden en inkomensgroepen. Tien procent wordt volgens de ontwikkelaar ‘betaalbaar’. Later had hij het over tien procent woningen in het middensegment en tien procent zorgwoningen. Er komen ook ‘levensloop bestendige’ woningen.

Gewerkt wordt aan de komst van verpleegkundige zorg, een fysiotherapeut en een huisartspraktijk. Het wijkleercentrum ‘Alles voor elkaar’ zal ook een plek op Schakenbosch krijgen. Op het terrein zelf wordt de maximum snelheid 30 kilometer per uur. Door inzet van deelauto’s wordt autogebruik door bewoners ontmoedigd. Verder wordt ingezet op fietsgebruik.

Inmiddels is een onafhankelijk bureau begonnen met een herbeoordeling van eerder voor het bouwplan uitgevoerd milieu effect onderzoek.

Zijdens de gemeente werd erkend dat de burgerparticipatie rond het bouwplan Schakenbosch ‘niet ideaal’ is verlopen en niet voldaan heeft aan de verwachtingen. Tegelijk werd geconstateerd dat zulks niet meer terug te draaien valt. Middels ronde tafelgesprekken en een digitale bijeenkomst (was afgelopen zaterdag) wil de gemeente het nu ‘beter doen’.

De uitkomsten van de ronde tafelgesprekken en de digitale bijeenkomst kunnen leiden tot een aanpassing van het bestemmingsplan, de planvorming, de omgevingsvergunning of tot nadere andersoortige afspraken tussen gemeente en ontwikkelaar.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter