Nieuws
Wethouder: geen tram over Opa’s veldje

Wethouder Astrid van Eekelen wil niet dat een eventuele toekomstige tramverbinding tussen Station Voorburg, de Haagse Binckhorst en Den Haag CS over Opa’s veldje gaat. Dat heeft zij tijdens een door GBLV-fractieleider Frank Rozenberg aangekaart debat in de gemeenteraad gezegd. Opa’s veldje ligt tussen de Prinses Mariannelaan, Tuinluststraat, Maanweg en Utrechtsebaan. Het is nu een speelplek en huisvest scouting Linvingstone Miriam.

De wethouder ontkende dat zij reeds met het tracé heeft ingestemd. Zij zei akkoord te zijn gegaan met een studie over diverse vormen van hoogwaardig openbaar vervoer (tram, zelfrijdende bus, light rail) tussen Den Haag CS, de Binckhorst en verder. Daarbij zijn een aantal tracés als voorkeursalternatieven naar voren gekomen, waaronder het traject via Opa’s veldje.

Volgens de wethouder is er veel verwarring en onrust over de zaak, ontstaan nadat Den Haag een nota Reikwijdte voorkeursalternatieven vrijgaf voor inspraak. Dat is, aldus Van Eekelen, echter pas een eerste stap gezet in een participatietraject waarbij ook alternatieve tracés zijn aangedragen. Al die tracés worden onderzocht, aldus Van Eekelen. Volgens haar zijn er oplossingen denkbaar die Opa’s veldje niet of hoogstens minimaal aantasten. ,,Daar ga ik voor strijden.’’

Desgevraagd stelde de wethouder ook dat Leidschendam-Voorburg, naast Den Haag, in deze kwestie het ‘bevoegd gezag’ is. Met andere woorden: als de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg iets niet wil, gebeurt het niet.

Vandaag praat de wethouder met inwoners van Voorburg-West over de opzet van een klankbordgroep voor het project. Zij gaf daarbij aan dat de hele kwestie wel tot 2030, 2040 gaat duren.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter