Nieuws
Midvliet timmert aan de weg

Lokale omroep Midvliet is flink in beweging. Het programma en nieuwsaanbod via de verschillende media die Midvliet bedient is uitgebreid en vernieuwd.  De website geeft de omroep gezicht. Naast het nieuwsaanbod zijn daar ook radio- en tv-uitzendingen terug te luisteren via uitzending gemist en diverse podcasts. Naast het programma-aanbod ondersteunt Midvliet ook diverse organisaties die door de coronamaatregelen hun evenementen niet meer met publiek kunnen organiseren. Midvliet verzorgt voor hen een livestream op Midvliet tv, zodat de evenementen toch hun publiek kunnen bereiken, zoals de Vlietdagen, het Huygens Festival en de Talentenloods.

Voorzitter Julie Köler: ,,Midvliet is een begrip in Leidschendam-Voorburg en Wassenaar. En daar hoort ook bij dat we continu vernieuwen en onze relevantie in de samenleving continu bewijzen. Nieuwe doelgroepen, nieuwe programma’s, nieuwe media-initiatieven en een uitgebreide nieuwsredactie om onafhankelijk het nieuws van heel dichtbij te brengen, voor alle mensen. De nieuwe huisstijl en vernieuwde website zijn een logisch onderdeel van die vernieuwing.”

Eén van de ontwikkelingen betekent een nieuw ochtendprogramma: ‘Coffee Lounge’. Op maandag 9 november gaat een nieuw ochtendradioprogramma bij Midvliet van start. Het programma brengt naast het programma ‘Met Suiker en Melk’ waarin de favoriete muziek van bedrijven, instellingen en stichtingen in deze regio wordt gebracht, nieuws uit de kernen Leidschendam, Voorburg, Stompwijk en Wassenaar.  De ‘Coffee Lounge’ is een luchtig actualiteitenprogramma met regionieuws, interviews, sport, cultuur en meer. Het presentatieteam bestaat uit Rob Hekman, Arjan Groenewegen, René Marquard en Marcel Breeuwsma. Het ochtendprogramma is op werkdagen te beluisteren van 10 tot 12 uur.

Binnenkort loopt de zendmachtiging van Midvliet af. B&W en de gemeenteraad moeten dan gaan uitmaken of die wordt verlengd of aan een andere organisatie, Leidschendam-Voorburg tv van de Stichting omroep Leidschendam-Voorburg, wordt gegeven. Een besluit zou nog voor het eind van dit jaar moeten vallen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter