Nieuws
Welzijnsorganisatie IBCE zoekt huisvesting

De multiculturele welzijnsorganisatie Stichting Interculturele Bevordering Contact & Educatie (IBCE) zoekt permanente huisvesting. Nu zit men in een oud-schoolpand aan de Valkhof in Leidschendam. Dat staat echter op de nominatie om gesloopt te worden.

IBCE richt zich met name op kinderen uit migranten- en vluchtelingengezinnen met grote afstand tot de Nederlandse samenleving, en op statushouders (asielzoekers die hier mogen blijven). De organisatie bestaat sinds 2001 en is actief in Leidschendam.

IBCE heeft 200 vierkante meter nodig voor de eigen activiteiten en opslag van materialen, aldus voorzitter Beatris Rocha. Men zou graag verhuizen naar het voormalige pand van de bibliotheek aan het Fluitpolderplein in Leidschendam.

Volgens burgemeester Klaas Tigelaar kan IBCE ‘de komende maanden’ blijven zitten waar men nu zit. Ondertussen gaat de gemeente met de organisatie kijken naar een goede oplossing. ,,Verder zeg ik niets toe’’, aldus Tigelaar in een overleg met een commissie uit de gemeenteraad.

Het schoolgebouw aan de Valkhof en de voormalige bibliotheekvestiging aan het Fluitpolderplein zijn beide gemeentelijke panden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter