Nieuws
Zeventiende eeuws landhuis komt terug

Het landhuis Oostbosch komt terug. De restanten van het zeventiende eeuwse pand zullen bovengronds in oude stenen worden herbouwd tot een hoogte van 50 centimeter boven het maaiveld. Dat blijkt uit plannen voor de inrichting van de Duivenvoordecorridor (ook wel Vlietvoorde genoemd) ten behoeve van woningbouw.

Het gaat om het gebied tussen de N447, de gemeentegrens met Voorschoten, de Vliet en de bebouwde kom van Leidschendam. Er komt ook een nieuw huis Oostbosch in het gebied inclusief een spiegelvijver met nevelfontein en een natuurstenen zitrand.

Voor het nieuwe huis Oostbosch komt een veld voor recreatie met picknicksets op een plateau. Hier kunnen ook speelplekken ontstaan doch dat moet spontaan gebeuren. Aan de overkant van een opvaart die bij het huis komt zijn een schapenweide, bloemenpluktuin en plukveld bij lage fruitbomen voorzien.

Eind 2018 sloten de gemeente, WDevelop en BPD al een akkoord over de inrichting en bebouwing van het gebied. Er is tot nu toe echter niets gebeurd. Wel hebben landschapsarchitecten Hosper de hoofdstructuur nader uitgewerkt daar waar het gaat om groen, water, wegen, paden, bruggen en verlichting. (kaart AWLV)

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter