Nieuws
Zijgevel Cascade getooid met gedicht

De zijgevel van basisschool Cascade, Delflandlaan hoek Scheltuslaan in Voorburg, is getooid met een gedicht. Het is gemaakt door Athene Hanique uit groep 8. Zij won een dichtwedstrijd voor de groepen 7 en 8 opgezet door de Stichting Buiten Gedichten Leidschendam-Voorburg.

Volgens de jury verdiende Athene om haar gedicht op de buitenmuur van de school terug te zien. ‘Dit gedicht verdient het om geplaatst te worden op de muur van de school. Vanwege de nadruk op de verbinding en de samenwerking in de eerste regel, het samen vormgeven aan de toekomst in de tweede regel, de nadruk op het (elke dag) leren in het nu in de derde regel, het open karakter van de lessen met ruimte om van alles te proberen in de vierde regel en de plek (deze plek, en geen andere) waar alles samenkomt en die de Cascade tot onze school maakt in de slotregel’.

Het gedicht is bewust boven de hoofdingang van de school gehangen zodat iedere leerling, ouder, voorbijganger en buurtbewoner het gedicht kan lezen. Op deze wijze wordt het gedicht ook een beetje van de buurt.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter