Nieuws
Geen jaarwisseling nieuwe stijl

B&W komen niet met voorstellen voor een jaarwisseling nieuwe stijl waarom de gemeenteraad in juli unaniem vroeg. De gemeenteraad wilde een laser/droneshow en/of vuurwerkshow, vuurwerkbegeleiding en alternatieve feestelijkheden die de behoefte aan consumentenvuurwerk zouden doen verminderen.

Burgemeester Klaas Tigelaar heeft de gemeenteraad nu het volgende bericht: ‘De voortdurende coronacrisis en de daarmee samenhangende maatregelen maakt het moeilijk om nu al met belanghebbenden gesprekken te voeren over bouwstenen voor de jaarwisseling 2021-2022. De toekomst is wat dat betreft onzeker’.

‘Bovendien legt de uitvoering van de motie beslag op ambtelijke capaciteit van eigen medewerkers, maar ook van politie en brandweer die nu hard nodig is in het kader van de aanpak van de coronacrisis. Het voorstel is om de uitvoering verder op te pakken vanaf januari 2021’.

Overigens heeft het kabinet voor dit jaar een algemeen vuurwerkbverbod afgekondigd voor de jaarwisseling. Dit vanwege de coronacrisis en de overbelasting van handhavers, politie en werknemers in de zorg.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter