Nieuws
Wethouder: ‘Dit is een kwalijke zaak’

Wethouder Astrid van Eekelen is niet te spreken over de communicatie naar inwoners over de komst van rolcontainers voor plastic, metaal en drankverpakkingen (PMD) in ’t Lien, De Rietvink, Park Veursehout, De Zijde en Duivenvoorde. Twaalf procent van verzonden brieven kwamen niet aan, een herstelactie pakte ook verkeerd uit. ,,Een kwalijke zaak. Dit is niet goed. De communicatie moet beter. We gaan er met Avalex over praten’’, aldus de wethouder in een beraad met gemeenteraadsleden.

De wethouder maakte bekend dat er een campagne gaat starten om inwoners ertoe te bewegen met grof vuil naar het afvalstation van Avalex in Rijswijk te gaan. Dit jaar is het aanbod daar van inwoners uit Leidschendam-Voorburg al met 15 procent toegenomen. Daardoor moet de gemeente Avalex wel meer betalen (270.000 euro) doch van de andere kant blijkt Rijswijk toch niet zo ver weg als velen dachten. Door een hoger gebruik van het afvalstation daar kan een plan om weer een afvalstation in Leidschendam-Voorburg in te richten, de la in.

Het neerzetten van cedumplantjes rond ondergrondse containers om zo bijplaatsingen tegen te gaan werkt, aldus Van Eekelen. Over enige tijd krijgt de gemeenteraad daar een rapport over. De wethouder erkende dat de hoeveelheid restafval per inwoners toeneemt in plaats van daalt, zoals de bedoeling was. Dat komt echter door de coronacrisis waardoor mensen van huis uit werken en scholen tijdelijk dicht gingen.

Ondertussen is er qua afval op straat alweer een  record gebroken, zo meldt lokaal afvalbestrijder Ap de Heus. Hij trof op meer dan 75 plekken troep aan. ,,Ik schaam  me dood, het wordt steeds erger  en er zit geen verbetering  in. Ik hoop dat er nu eens echt naar wordt gekeken want er moet toch een oplossing zijn. Het College van B&W kan beter hier aandacht aan besteden dan duizenden guldens weg te gooien voor een  hondenhek in Sytwendepark.”

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter