Nieuws
Bomenplant bleef uit

De Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg is boos. Een half  jaar nadat men een Bomenplan aanbood aan wethouder Nadine Stemerdink, is er nog niets mee gedaan. Dit ondanks de belofte van de wethouder dat ze met de suggesties voor het planten van bomen op diverse plekken gedaan door inwoners zelf, aan de gang ging. ‘De  plekken staan er nog even kaal bij als in februari’, aldus de Stichting.

Om de wethouder een handje te helpen heeft de Stichting nu maar een top-vijf opgesteld, plus een reserveplek. Het gaat om de volgende plekken: Voor de Daltonschool Voorburg, achter het bushokje op de Parkweg; Heuvelweg Leidschendam, omgeving nieuwe Mall of the Netherlands; Twee hofjes Loolaan (in het boomloze deel tussen tussen Parkweg en Oosteinde); Hoek Nieuwstraat / Damhouderstraat Leidschendam; Aart vd Leeuwkade/Tollenskade/Gouverneurkade/Van Woudekade. Reserveplek: Zijdesingel Leidschendam.

‘Onze gemeente vraagt om meer groen, en onze inwoners ook. Dat was de belangrijkste reden voor de Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg om in februari 2020 een Bomenplan aan te bieden aan wethouder Stemerdink. Dit bomenplan bestaat uit 19 mogelijke locaties voor de aanplant van bomen, aangedragen door onze inwoners’.

‘Leidschendam-Voorburg is een groene gemeente en is daar ook trots op. Maar er zijn binnen de gemeente ook vele stenige en kale locaties waar bomen hard nodig zijn voor het afvangen van CO2 en fijn stof, voor schaduw en verkoeling in de zomer, als biotoop voor insecten en vogels, en voor een groene aanblik. De laatste jaren zijn op diverse locaties in de gemeente ruimhartig bomen gekapt, terwijl er niet altijd ruimhartig is aangeplant’.

‘Dat betekent in feite dat onze gemeente bezig is met ontbossing, iets wat in gaat tegen het Klimaatplan van de gemeente. En tegen het nationale Klimaatakkoord, waar een afspraak is gemaakt om het bomenareaal van Nederland de komende tien jaar met 10% te laten groeien. Om hier proportioneel aan bij te dragen moet ook onze gemeente stevig aan de bak. Binnenkort zal Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg hier nadere voorstellen voor doen, zowel voor de bebouwde kom als voor het buitengebied’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter