Mening
U zegt het maar: ‘Verklaring over containers is bullshit’

Een toelichting bij uw artikelen over de uitrol van de PMD-containers; dat slechts de 240 liter containers leverbaar zijn en dat Avalex niet verwachtte dat er een grote vraag was naar 140 liter containers. Nu dat is volstrekte bullshit daar in februari dit jaar de uitrol van deze PMD-containers ook in Voorburg-West plaats vond. Ik wilde perse een 140 liter hebben. Echter bij het eerste telefoontje naar Avalex hierover werd mij al te kennen gegeven dat dat niet kon ,want alle 240 liter containers waren reeds besteld in notabene België. Avalex liet de burger ook geen keus, want op papier was de 140 liter container niet aangeboden.

Echter, ik weet dat de gemeente de baas is van Avalex, dus een email aan wethouder Van Eekelen gestuurd. En de betreffende persoon die bij de gemeente over Avalex gaat (was net nieuw en heel begripvol)  meermalen gebeld en gedreigd dat ik de containers dan maar midden op de weg neerzet. Avalex belde daarop dat we wel de minicontainers konden krijgen, maar eerst werden de 240 liter containers bezorgd en dan maand later de kleine die kon dan omgeruild worden. Waarop ik weer gemeente belde en zei dat ze zo wel heel veel geld over de balk gooiden en wij als burger straks de rekening moeten betalen.

Moraal van de PMD-soap: er werden tegelijk met de uitrol van de 240 lieter PMD-containers de 140 liter PMD-containers uitgerold in Voorburg-West. Dus als wethouder Van Eekelen vindt dat dit nu niet zo had gemoeten dan heeft ze toch in het voorjaar zitten slapen en niets met Avalex geregeld. Waarom wel de keuze gehad met de groenbak, restafvalbak etcetera? Ik weet zo langzamerhand  niet meer of deze gemeente wel capabele bestuurders heeft. Dit is de zoveelste misser.

(Naam inzender bij redactie bekend)