Activiteiten
Dichter op Hofwijck start met thema ‘samen’

Huygens’ Hofwijck in Voorburg organiseert dit jaar in het kader van de landelijke Poëzieweek voor de negende keer de succesvolle dichtwedstrijd Dichter op Hofwijck. Iedereen die van dichten houdt kan daaraan meedoen, jong, oud, professional of enthousiast amateur. Het thema van de Poëzieweek is ditmaal ‘Samen’. De landelijke Poëzieweek zal plaatsvinden van 28 januari tot en met 3 februari 2021.

Dichters vanaf 16 jaar kunnen tot en met zondag 10 januari 2021 maximaal twee gedichten inzenden via dichter@hofwijck.nl Graag ook uw contactgegevens én telefoonnummer vermelden. Iedere inzender krijgt een bericht van ontvangst.

Er zijn twee prijzen: de juryprijs en de publieksprijs. Een deskundige vakjury beoordeelt alle gedichten, kiest een winnaar en kent twee eervolle vermeldingen toe. Daarnaast is er een publieksprijs. Het publiek kan een winnaar kiezen uit de shortlist van twintig door de jury geselecteerde gedichten. Deze shortlist zal vanaf 16 januari te lezen zijn op de website van Huygens’ Hofwijck en als poëzieroute in het Huygenskwartier Voorburg. De prijswinnaars zullen worden bekendgemaakt tijdens een online feestelijke poëzieavond vanuit Huygens’ Hofwijck, op dinsdag 2 februari 2020.

De jury staat onder voorzitterschap van Ad Leerintveld, voormalig conservator bij de Koninklijke Bibliotheek en Huygenskenner. Hij wordt bijgestaan door Frans R.E. Blom, universitair docent Gouden Eeuw aan de UvA; Arno Kuipers, collectiespecialist bij de Koninklijke Bibliotheek; en Wilma der Weduwe, vrijwilliger Huygens’ Hofwijck en oprichter van de wedstrijd. Zie voor meer informatie en het wedstrijdreglement www.hofwijck.nl (foto Peter van der Ploeg)