Activiteiten
Lichtjesavond Oosterbegraafplaats online

Op de Oosterbegraafplaats in Voorburg vindt op vrijdag 11 december voor de vijfde keer een lichtjesavond plaats. Wel anders dan eerdere jaren. Dit jaar organiseert de gemeente samen met enkele vrijwilligers een online lichtjesavond. Daarbij staan het gedenken van overleden dierbaren, de herinnering, het licht en verbondenheid centraal.

Lichtjesavond is voor iedereen die hun overleden dierbare(n) op een ingetogen, sfeervolle manier wil gedenken. Dat kan alleen of samen met anderen, in stille gedachten verzonken of juist door met elkaar herinneringen op te halen. Dit jaar is iedereen welkom om lichtjesavond via een filmopname online te bekijken op de computer, tablet of mobiele telefoon. Vanwege het coronavirus is een fysieke bijeenkomst met veel bezoekers niet mogelijk.

Tijdens de online lichtjesavond is de begraafplaats verlicht met fakkels. Ook kan iedereen een kaarsje laten branden voor een overleden dierbare. Deze kaarsjes kunnen (gratis) aangevraagd worden tot uiterlijk 1 december via www.lv.nl/lichtjesavond De aanvrager kan op het kaarsje een korte persoonlijke herdenkingstekst laten plaatsen. Enkele vrijwilligers steken alle kaarsjes voor iedereen aan en plaatsen die op een centrale plek op de begraafplaats.

Ga op vrijdag 11 december vanaf 20.00 uur naar www.lv.nl/nieuwsoverzicht en klik op het nieuwsbericht over lichtjesavond. Daarin staat een link naar de filmopname. Online lichtjesavond bestaat dit jaar -naast het aansteken van kaarsjes- uit een toespraak van burgemeester Klaas Tigelaar en muziek, zoals orgelspel. (foto gemeente LV)

.