Nieuws
Enige versoepeling coronamaatregelen

De bibliotheek, de Voorburgse musea Swaensteyn en Huygens Hofwijck, de theaters Ludens en Veur alsmede de zwembaden in de gemeente gaan morgen, donderdag, weer open. Dat kan op grond van beslissingen van het kabinet inzake de aanpak van corona. Ook sporten in groepslessen is weer toegestaan. Thuis mogen maximaal drie mensen ontvangen worden; buiten mag men met maximaal vier mensen zijn.

Het kabinet handhaaft tegelijk alle andere coronamaatregelen. De horeca blijft dus gesloten, evenementen blijven verboden net als publiek bij de sport. Op 1 december gaat bovendien de tijdelijke wet maatregelen COVID-19 in. Dan gaat onder andere een mondkapjesplicht gelden in publieke binnenruimtes zoals winkels, musea, restaurants en theaters.

Volgens premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge (volksgezondheid) is er wel een dalende trend te zien in het dagelijkse aantal coronabesmettingen maar zijn de cijfers nog steeds te hoog. In met name winkels, supermarkten en thuis kan de naleving van coronamaatregelen nog beter. Dat geldt ook voor thuiswerken.

Sinterklaas mag volgens het kabinet geen familiefeest worden dit jaar. Ook hier geldt, maximaal drie mensen ontvangen afgezien van kinderen onder 13 jaar. Wat er met Kerstmis en de jaarwisseling kan, weet het kabinet nu nog niet. Rond 8 december wil men daarover beslissingen nemen aan de hand van de coronasituatie dan. Indien tot een versoepeling van maatregelen wordt besloten zal dat per medio december zijn.

Volgens minister De Jonge ligt de toename van het aantal coronabesmettingen nu op 4000 per dag. Begin november was dat 10.000. Het kabinet wil naar minder dan 1200 per dag. De toename van het aantal mensen met corona op intensive care ligt nu op 30 per dag. Dat waren er 60 per dag eerder deze maand. Het kabinet wil naar maximaal 3 per dag. Indien de huidige trend zich voortzet zijn de minder dan 1200 besmettingen en maximaal 3 mensen erbij op de intensive care medio januari haalbaar.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter