Nieuws
Hondenhek Sytwendepark kost veel minder

Het hondenhek dat B&W willen laten plaatsen in Park Sytwende om zo het losloopgebied voor honden te beperken kost geen 30.000 euro maar 7000 euro. De rest van het geld gaat op aan een heg die langs het hek komt te staan en maatregelen om schade die honden elders in het park hebben veroorzaakt, te herstellen.

Dat heeft wethouder Nadine Stemerdink de gemeenteraad laten weten. De plaatsing van het hek moet nog deze week starten. Aan een door GBLV-fractieleider Frank Rozenberg aangevraagd spoeddebat over het hek deed verder geen enkele fractie mee. Sinds medio 2018 zijn er 23 aan honden in Park Sytwende gerelateerde klachten binnengekomen. Zes daarvan gingen over loslopende honden.

De wethouder bestreed de indruk dat het hek er moet komen om overlast van de loslopende honden tegen te gaan. Volgens haar is in 2018 besloten dat honden in het park aangelijnd moeten zijn op een klein deel na. Er vindt nu een goede afscherming van dat kleine deel plaats richting de andere gebruikers van het park. De maatregel komt alle gebruikers van het park ten goede, aldus Stemerdink.

En online petitie tegen plaatsing van het hondenhek is inmiddels 800 keer getekend.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter