Nieuws
Praat mee over veiligere Parkweg

Op de Parkweg in Voorburg kan de verkeersveiligheid bij de Schellinglaan en Groen van Prinstererlaan beter. Dat vinden ook enkele buurtbewoners die aan de bel van de gemeente trokken. De gemeente vraagt hen – en andere inwoners die regelmatig over de Parkweg rijden – nu om mee te denken over maatregelen om de veiligheid van het betreffende wegdeel te verbeteren.

Auto’s die uit Schellinglaan en Groen van Prinstererlaan komen en de Parkweg op willen rijden, zien nog wel eens overstekende voetgangers en fietsers over het hoofd. Met soms een aanrijding tot gevolg. Om de verkeersveiligheid te verbeteren heeft de gemeente adviesbureau Hart voor Verkeer ingeschakeld. Zij hebben de situatie onderzocht en geven drie mogelijke oplossingen om de kruispunten Parkweg – Schellinglaan en Parkweg – Groen van Prinstererlaan veiliger te maken.

  • Variant 1: Extra fietsoversteken met voorrang bij Groen van Prinstererlaan en Prins Albertlaan. Ook voetgangers kunnen hier oversteken. Hierdoor kunnen fietsers oversteken zonder een stukje tegen de richting in te rijden. Bij de Schellinglaan komt een keerverbod voor auto’s. Waarschuwingsmarkering op het asfalt: overstekende fietsers,
  • Variant 2: Lijkt op variant 1, maar met een 2-richtingsfietspad en doorgetrokken middenberm. Aan noordzijde Parkweg vervallen 2 parkeerplaatsen en de keermogelijkheid voor auto’s. Auto’s  kunnen alleen nog rechtsaf de Schellinglaan inrijden,
  • Variant 3: Fietsdoorsteek ter hoogte van Schellinglaan. Auto’s kunnen hier niet meer oversteken of keren. Aan zuidzijde Parkweg vervallen 2 parkeerplaatsen. Aan deze zijde komt een 2-richtingsfietspad, zodat fietsers richting de Groen van Prinstererlaan en de Prins Albertlaan kunnen rijden.

Iedereen die regelmatig op de Parkweg rijdt, fietst of wandelt kan meedenken over de drie voorgestelde oplossingen om de kruispunten Parkweg – Schellinglaan en Parkweg – Groen van Prinstererlaan veiliger te maken. Dat kan via een digitale enquête die vanaf 23 november tot en met 6 december op de website van de gemeente staat. In de enquête kan iedereen – naast het aangeven van zijn voorkeur voor oplossing 1, 2 of 3 – tevens hun eigen suggestie(s) geven om de verkeersveiligheid van het wegdeel te verbeteren. (foto gemeente LV)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter