Nieuws
Stadsbeheer waarschuwt: Gooi egel niet in de kliko

Stadsbeheer breekt een lans voor de egel: De meeste van ons zien pas voor het eerst een egel wanneer het beestje slachtoffer geworden is van het verkeer. In de nachtelijke uren leggen ze soms wel 2 tot 3 kilometer af om hun maaltje bijeen te scharrelen. Wanneer het plaveisel op hun pad komt ,zijn ze vaak het haasje en worden aangereden.

Ondanks de nog steeds hoge temperatuur, voor deze tijd van het jaar, maakt de egel zich op voor de winterslaap. Daardoor stuit de buitenploeg van Stadsbeheer nogal eens op verrassingen. Deze egel die al in diepe rust was, troffen we aan tijdens werkzaamheden aan het afwateringsslootje van park Vreugd & Rust. Veel mensen denken wanneer ze op deze manier een egel tegenkomen dat het diertje dood is. Maar niets in minder waar, hij staat in de winterstand. Kom je in je eigen tuin op deze manier een egel tegen niet in de kliko gooien. Leg het plantmateriaal wat om de egel zat, voorzichtig terug op zijn plek en laat het plekje met rust.

De groenploeg werkt gewoon verder maar doet het net als de egeltjes, heel voorzichtig zodat de egels lekker kunnen blijven slapen. Wanneer ze in het voorjaar wakker worden helpen ze ons weer om het aantal slakken meedogenloos te verminderen. Op onderstaande link is te vinden wat u zelf kunt doen om de egel te helpen.
https://www.egelbescherming.nl/de-egel/egels-in-uw-tuin/

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter