Nieuws
Kerstboom Von Geusaustraat mag toch

De kerstboom die omwonenden in de Voorburgse Von Geusaustraat hadden neergezet, kan blijven staan. Dat heeft burgemeester Klaas Tigelaar de gemeenteraad laten weten. De burgemeester sprak in de gemeenteraad over ‘een fantastisch initiatief’. Er wordt nu met hen bekeken hoe een en ander veilig kan. ‘Wij denken met ze mee’, liet Tigelaar weten.

Er ontstond eerder deze week grote opwinding nadat de gemeentelijke dienst handhaving de betrokkenen liet weten dat de boom weg moest omdat er geen vergunning voor was aangevraagd. De boom, inclusief verlichting, staat op gemeentegrond. Volgens Tigelaar is inmiddels ook de gebiedsregiseur van de gemeente bij de zaak betrokken.

D66-gemeenteraadslid Mahjoub Mathlouti had B&W al gevraagd het initiatief niet de nek om te draaien.

De gemeente Den Haag heeft inmiddels besloten om verkopers van kerstbomen toe te staan hun waar al vanaf 20 november aan de man te brengen. Normaliter mag dat pas vanaf 6 december. Door het effect van de coronamaatregelen vinden B&W van Den Haag een versoepeling van de regeling gerechtvaardigd. De inrichting van de verkoopplek moet zo zijn dat bezoekers en voorbijgangers de anderhalve meterregel in acht kunnen blijven nemen. Eventueel ander gebruik van de ruimte mag niet in het gedrang komen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter