Nieuws
Massale steun voor behoud omroep Midvliet

Er is een storm van kritiek ontstaan op het voornemen van burgemeester en wethouders om de lokale omroep Midvliet te verruilen voor Leidschendam-Voorburg TV.  De bekende muziek journalist Martin Reitsma opende op facebook de pagina ‘Steun Omroep Midvliet. Binnen een dag melden zich zo’n 600 mensen die pleiten voor het behoud van Midvliet.

Een veel gehoord argument is dat Midvliet RTV een zeer actieve en maatschappelijk betrokken lokale omroep voor de gemeente Leidschendam-Voorburg, Stompwijk en Wassenaar is. Als Midvliet verdwijnt, verdwijnt daarbij het lokale sentiment. Juist dát wordt door luisteraars gewaardeerd. Niet voor niets komen vaderlandse topacts graag naar programma’s als And The Beat Goes On, Kakafonie en de Vinylclub. Maar Midvliet heeft, aldus de pleitbezorgers, veel meer te bieden op informatief, maatschappelijk, sociaal, sportief en politiek vlak.

Ook wordt gesteld dat Midvliet een omroep is met gedreven, idealistische vrijwilligers die hun hart laten spreken en zich met tomeloze inzet richten op hun passie om mooie, informatieve en betrokken programma’s te maken die de gemeentegrenzen ver overstijgen.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter