Activiteiten
Veur Theater: Tobias Borsboom piano en Lidy Blijdorp cello

De veelzijdige pianist Tobias Borsboom en celliste Lidy Blijdorp treden donderdag 26 november  op in Het Veur Theater, aan de Damlaan 44 in Leidschendam. Het concert duurt ongeveer een uur. Er is geen pauze. Tobias en Lidy laten zowel solo-  als gezamenlijk werk horen. Het programma biedt een brede keur aan componisten die de zonsopgang, de bossen, het landschap de vogels konden vertalen in prachtige muziek. Kleine diertjes, vogels en vlinders zullen de luisteraars meenemen van de ene naar de andere kleurrijke plek. Het wordt een onstuimig concert met volop poëzie en dramatiek met muziek van Ravel, Brahms, Grieg, Schumann en Enescu.

Lidy Blijdorp (cello) studeerde aan het conservatorium in Den Haag en in Parijs en volgde daarnaast privélessen. Ze speelde op diverse festivals. Twee cellostukken zijn aan haar opgedragen door een Australische componiste en een Nederlandse componist. Sinds 2016 bespeelt Lidy de prachtige cello van Anner Bijlsma; aan haar ter beschikking gesteld via het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.
Lidy krijgt in recensies de omschrijving dat haar musiceren van een onthutsende kwaliteit is. Lidy trad eerder op bij Veur Klassiek, in november 2018.

Tobias Borsboom (piano) is winnaar van de Dutch Classical Talent Award in 2015. Hij toert met soloprogramma’s door binnen- en buitenland. Hij is veelzijdig en creatief en gaat graag de samenwerking aan met andere theater- en kunstvormen. Met Lidy Blijdorp speelt hij enkele vertelconcerten zoals De Rechtvaardigen, geschreven en verteld door Jan Brokken. Tobias is ook oprichter en leider van theatergroep De Schubertianen waarin de spelers in de huid kruipen van de artistieke vrienden van Schubert. Tobias is stadsgenoot want geboren en naar school gegaan in Leidschendam. De musici waren in september te horen bij Podium Witteman. (foto Arie Kers)

Vanwege het gelimiteerde aantal zitplaatsen in het theater wordt dit concert twee keer uitgevoerd. De toegangsprijs is € 17,50. Er is een optreden om 19.00 uur en om 21.00 uur. De kaarten zijn uitsluitend online te koop via www.veurklassiek.nl