Nieuws
Geen nieuw lokaal afvalstation

In de gemeente is geen goede plek te vinden voor een nieuw afvalstation. Vestiging aan de Westvlietweg, overigens Haags grondgebied, zou in strijd zijn met de idee de Vlietzoom groen te houden. Dat heeft wethouder Astrid van Eekelen de gemeenteraad bericht. Het afvalstation aan de Nieuwe Havenstraat sloot in 2018. Nu moeten inwoners naar Avalex op de gemeentegrens van Rijswijk (bedrijventerrein Hoornwijck)

Wel wordt bezien of er met Wassenaar samen een afvalstation kan worden opgezet, aldus de wethouder. Het Wassenaarse station aan de Hogeboomseweg moet verplaatst worden vanwege woningbouw in de omgeving.

Daarnaast is Avalex gevraagd een offerte te maken voor de invoeren van grofvuilroutes op vaste dagen in Leidschendam-Voorburg en het organiseren van pop-up milieustraten waarbij op één dag ergens een aantal grote containers worden geplaatst waar grof vuil kan worden ingeleverd.

Van Eekelen meldt dat er gemiddeld 253 dumpingen van grof vuil per maand in de gemeente plaatsvinden. Dit ondanks het feit dat Avalex steeds vaker rijdt om grof vuil op te halen: van 12 ritten per maand begin dit jaar naar 37 nu.

De Afvalstoffendienst Den Bosch gaat in de gemeente elke zaterdag een route rijden voor het ophalen van klein chemisch afval. Op de ene zaterdag gaat het om de locaties Stationsplein Voorburg, Mall of the Netherlands, Damcentrum en op de andere zaterdag om Julianabaan Voorburg, Frederiklaan Leidschendam, Meerlaan Stompwijk. Wat deze dienst de gemeente gaat kosten zegt de wethouder niet.

De gemeente is dit jaar wel 277.500 euro extra kwijt aan de ophaal van afval door Avalex. De hoeveelheid restafval ligt 7 procent hoger dan vorig jaar, GFT 4 procent hoger, papier 8 procent hoger, PMD 102 procent hoger.

Voor de dienstverlening van Avalex moet komend jaar 8,8 miljoen euro worden betaald. Het aantal minicontainers voor PMD zal toenemen van 44.000 nu naar 59.000 medio 2021. Het aantal klachten over volle ondergrondse containers is dit jaar met 60 procent gedaald, over niet geleegde mini-containers met 50 procent. (foto Avalex)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter