Mening
U zegt het maar: Steun karaktermoord

‘Gisteren ontving ik een uitnodiging voor de facebookpagina Steun Omroep Midvliet. Uit nieuwsgierigheid heb ik een kijkje genomen op de pagina. Van de inhoud ben ik erg geschrokken. De pagina is een reactie op het voorstel dat het college van Leidschendam-Voorburg aan de raad heeft gezonden. Het college stelt voor om LVTV de zendmachtiging te geven. Eerder plaatste Vlietnieuws al een spitsvondig stuk over deze zaak.

Voor een gemeente zijn aanvragen voor een zendmachtiging eigenlijk net als een aanbesteding. Er is een vraag, organisaties reageren op de vraag en de gemeente bekijkt de aanbiedingen van de organisaties. Uiteindelijk hakt het Commissariaat voor de media de knoop door. Soms krijg je de gunning, soms niet. En als je de gunning dan eens niet krijgt, dan probeer je het over enkele jaren nog eens of je zoekt de samenwerking. Zo werkt onze samenleving.

En zo dus ook in dit proces. LVTV heeft zich de laatste jaren een plekje in Leidschendam-Voorburg verworven en is sterk genoeg om mee te doen. Midvliet heeft al enkele decennia de zendmachtiging. Moge de beste winnen, zou je denken. Beide hebben pluspunten, een lastige, maar niet onmogelijke overweging.

En wat gebeurt er? Er zijn veel mensen die Midvliet een warm hart toedragen. Dat is mooi, maar helaas blijft het daar niet bij. Op verschillende soms discutabele manieren werken mensen namens Midvliet aan het behoud van de positie. Het kan immers niet zo zijn, dat een nieuwe partij de verworvenheden “afpakt”. Geen middel wordt geschuwd; de facebookpagina zet nepnieuws en halve informatie in alsof het de waarheid is en de medewerkers van LVTV worden aan de schandpaal genageld voor een palet aan bedachte misdaden. De pagina gedraagt zich zoals de Spaanse Inquisitie; het lijkt de vijftiende eeuw wel! En dat terwijl LVTV zich zo inzet voor alle inwoners van Leidschendam-Voorburg. En voor wie doet de pagina dat dan? Wie hebben daar wat aan? De inwoners van Leidschendam-Voorburg of een kleine club zure mensen? Dit is op zijn minst karaktermoord.

Al deze mensen die zich voor het nepnieuws-karretje van Steun Omroep Midvliet laten spannen zouden zich moeten schamen. Ga toch eens mee met je tijd en speel het spel eerlijk! Vind een manier om samen te werken en stop met deze ophitsing. Daar hebben de inwoners tenminste wat aan.

Voor de uitnodiging heb ik vriendelijk bedankt’.

(A. Timmerman)