Medewerkers van de ziekenhuisgroep Reinier de Graaf waaronder ook het Diaconessenziekenhuis in Voorburg-West valt, krijgen steeds meer te maken met patiënten en bezoekers die zich niet houden aan de coronaregels. Daarom is de groep gestart met de campagne ‘Respect’ met als slogan ‘Wij blijven overeind voor jou! Houd jij je aan de regels voor ons?’

In de campagne vertellen zorgprofessionals waarom ze er alles aan doen om in deze zware coronatijd zelf overeind te blijven. ‘Dit lukt hen alleen als iedereen zich aan de coronamaatregelen houdt. Deze zijn er namelijk niet voor niets. Hiermee beschermen we onze kwetsbare patiënten, bezoekers én onszelf tegen het coronavirus. Met de campagne hopen we op meer begrip voor de regels en respect voor elkaar. Want, alleen samen houden we de zorg veilig’, aldus Reinier de Graaf.

‘Wij begrijpen dat de coronamaatregelen moeilijk zijn voor iedereen. Zo min mogelijk mensen in het ziekenhuis, maar 1 unieke bezoeker per patiënt per dag, maximaal 1 begeleider mee naar een afspraak, 1,5 meter afstand houden, een mondneusmasker dragen, screening bij de hoofdingang op klachten en natuurlijk een goede handhygiëne. De maatregelen zijn er om een veilige ziekenhuisomgeving te creëren voor iedereen. Toch moeten zij dagelijks patiënten en bezoekers aanspreken op hun gedrag, waarbij de emoties soms hoog oplopen. Hiermee verliezen onze zorgverleners kostbare energie, die zij veel liever stoppen in het geven van aandacht en zorg aan hun patiënten’.

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter